Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αναμένουμε με ανυπομονησία τη τεχνολογία AI σε λαπτοπ και κινητά

H επόμενη γενιά των smartphone με τεχνολογία Snapdragon 8 Premium θα πρέπει να ξεπερνά σημαντικά τις επιδόσεις οποιασδήποτε προηγούμενης γενιάς

Published

on

Photo: Shutterstock

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Qualcomm ανακοίνωσε τον επεξεργαστή της Snapdragon 8 Gen 2. Η σημαντική βελτίωση είναι η βελτιωμένη AI που θα λειτουργεί στο παρασκήνιο για να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη στα τηλέφωνα λόγω της κυκλοφορίας τους σε λίγες εβδομάδες.

Αυτή η υλοποίηση AI θα βελτιώσει σημαντικά τις περισσότερες λειτουργίες, από το πόσο καλά λειτουργεί το μόντεμ για τη βελτιστοποίηση τόσο των συνδέσεων φωνής όσο και δεδομένων έως τις βελτιώσεις στη λήψη, την προβολή εικόνων και τη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας.

Εν ολίγοις, η επόμενη γενιά των smartphone με τεχνολογία Snapdragon 8 Premium θα πρέπει να ξεπερνά σημαντικά τις επιδόσεις οποιασδήποτε προηγούμενης γενιάς και κάθε τηλεφώνου που δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία Qualcomm (όπως, για παράδειγμα, oh, iPhones).

Ας μιλήσουμε για το πώς η τεχνολογία AI θα βελτιώνει όλο και περισσότερο την εμπειρία του smartphone σας, έπειτα κοντά στο προϊόν της εβδομάδας που διαθέτω, έναν επαγγελματικό φορητό υπολογιστή με βάση την τεχνολογία AMD της HP που μπορεί να είναι ο νέος ιδανικός σε μέγεθος και δυνατότητα για εργαζόμενους εν κινήσει με γνώμονα την απόδοση.

Διαταραχή της ΑΙ που έρχεται από την Qualcomm
Τα 2020 είναι πιθανόν να είναι γνωστά ως η δεκαετία της ΓΠ. Μεγάλο μέρος των περιπτώσεων στις οποίες χρησιμοποιείται σήμερα τεχνητή νοημοσύνη είναι εφαρμογές προσανατολισμένων προς τα έξω για πωλήσεις και μάρκετινγκ. Η ΑΙ με την οποία ασχολούμαστε περισσότερο, όπως αυτή της Google και της Apple, αυτή τη στιγμή δεν είναι πραγματικά καλή, αλλά η ομιλία στην πρώτη σελίδα των υφιστάμενων μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Για το λόγο αυτό, οι εμπειρίες που αναμένονται από την υπόσχεση των αλληλεπιδράσεων τύπου Siri στα τηλέφωνά μας δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες. Ωστόσο, όπως και η ΑΙ στην υπόλοιπη βιομηχανία τεχνολογίας εξελίσσεται, έτσι και η δυνατότητα ΑΙ στα smartphone μας, και η λύση Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm είναι μια σημαντική ενίσχυση της ΑΙ.

Για απόδοση γραφικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία AI για να επιτρέψετε την αύξηση της απόδοσης σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα καλύτερες εικόνες για πράγματα όπως βίντεο και παιχνίδια, με χαμηλότερες δαπάνες επεξεργασίας, έως και 25% ταχύτερη απόδοση GPU, έως και 4.35 φορές ταχύτερη απόδοση AI

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μήπως ήρθε η ώρα της μετάβασης στους MAC ;

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ενστερνιστεί τόσο τα macOS όσο και τα Windows και παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής σε επιχειρηματικό επίπεδο

Published

on

Photo: Shutterstock

Είχα μια ενδιαφέρουσα σκέψη ενώ ήμουν στις διακοπές των Ευχαριστιών, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. Παρόλο που εκτελώ μεγάλο μέρος της εργασίας μου σε ένα MacBook Pro 2021 M1, μερικές φορές χρειάζομαι πρόσβαση σε υπολογιστή με Windows για συγκεκριμένες εφαρμογές που δεν είναι διαθέσιμες σε macOS.

Το πρόσφατο πρόβλημά μου ήταν ότι ο Dell XPS 13 Plus επειδή δεν ήθελα να χρησιμοποιώ δύο φορητούς υπολογιστές μαζί μου στις διακοπές. Υποψιάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση.

Ενώ το macOS της Apple έχει αναπτυχθεί με εκλεπτυσμένο τρόπο και δυνατότητες κατά την τελευταία δεκαετία — ιδίως αν έχετε iPhone ή iPad και απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα του “οικοσυστήματος” — πολλοί χρήστες ενδέχεται να χρειάζονται πρόσβαση σε εφαρμογές μόνο για Windows. Η, πιο συχνά, δυνατότητες που ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις macOS αυτών των εφαρμογών. Η τελευταία είναι η κατηγορία στην οποία κατέπω τακτικά.

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ενστερνιστεί τόσο τα macOS όσο και τα Windows και παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής σε επιχειρηματικό επίπεδο, παρόλο που τα Windows είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στον εταιρικό χώρο. Σε τελική ανάλυση, οι υπολογιστές με Windows είναι γενικά πολύ πιο προσιτοί από τους υπολογιστές Mac που χρησιμοποιούν. Οι υπολογιστές με Windows είναι επίσης κάπως πιο εύκολος στη διαχείριση και την ασφάλεια από την άποψη του εταιρικού στόλου, ένα σημείο πώλησης που απευθύνεται ιδιαίτερα στους CIO.

Οι εφαρμογές των Windows μπορεί να διαφέρουν από τις αντίστοιχες εφαρμογές των Mac
Αν και ο αριθμός δεν είναι τεράστιος, ορισμένες εφαρμογές των Windows δεν έχουν αντίστοιχες εκδόσεις macOS. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές είναι σχετικά εξειδικευμένες, καθώς είναι εργαλεία ανάπτυξης ή εφαρμογές που έχουν συνταχθεί ειδικά για τα Windows. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν θα επηρεάσει τους περισσότερους χρήστες.

Παλαιότερες εφαρμογές, όπως το Pinnacle Systems’ Studio, μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο που έχει κυκλοφορήσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία, δεν διαθέτουν αντίστοιχη έκδοση macOS. Είναι πάντα καλή πρακτική να βεβαιώνεστε ότι χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη τόσο σε macOS όσο και σε Windows.

Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν απογοητευτικά προβλήματα ακόμα και όταν μια εφαρμογή φαίνεται να είναι διαθέσιμη τόσο για macOS όσο και για Windows. Για παράδειγμα, ορισμένες αποχρώσεις δυνατοτήτων στις εφαρμογές του Microsoft Office: δεν υπάρχει υποστήριξη καθολικών εισερχομένων

ΠΗΓΗ: technewsworld.com

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ

Copyright © 2017 MeraNet.gr