Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Η περιβόητη Ρωσική Ομάδα Wagner ρίχνει κρατούμενους που “δεν έχουν τίποτα να χάσουν”

Η περιβόητη Ρωσική Ομάδα Wagner ρίχνει κρατούμενους που “δεν έχουν τίποτα να χάσουν” στις πρώτες γραμμές, αναφέρει ο Ουκρανός σύμβουλος

Published

on

Η Ρωσική Ομάδα Wagner στέλνει κρατούμενους με “τίποτα δεν πρέπει να χαθεί” στις πρώτες γραμμές, ανά πολιτικοπολιτικό.

Ανώτερος σύμβουλος της Ουκρανίας ανέφερε ότι πιέζονται να πολεμήσουν στην ανατολική πόλη Bakhmut.

Το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας δήλωσε πρόσφατα ότι οι μισθοφόροι του Βάγκνερ έχουν διαδραματίσει “σημαντικό ρόλο” στην περιοχή.

Ανώτερος Ουκρανός στρατιωτικός σύμβουλος ανέφερε ότι η διαβόητη παραστρατιωτική οργάνωση της ρωσικής Ομάδας Wagner στέλνει κρατούμενους στις προπρώτες γραμμές για να πεθάνουν στον πόλεμο.

“Πρόσφατα προσέλαβαν πολλούς κρατούμενους. Ωθούνται στην πρώτη γραμμή [στο Bakhmut]”, δήλωσε ο Οleksandr Danylyuk, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, ο οποίος τώρα βοηθά στο στρατιωτικό σχεδιασμό, σύμφωνα με την πολιτικοποίηση.

Συνέχισε: “Είναι — δεν μπορώ να πω ατρόμητοι — αλλά δεν έχουν τίποτα να χάσουν αρκετά. Ετσι, επιτίθενται συνεχώς και έχουν σκοτωθεί και σε μεγάλες ποσότητες”.

Οι κρατούμενοι έχουν χωρισθεί στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων στην ουκρανική πόλη Bakhmut που έχει πληγεί από τον πόλεμο.

Η ομάδα Wagner –η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο– αγωνίστηκε μαζί με τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Ο Yevgeny Prigozhin, σύμμαχος του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και αρχηγός του Wagner, είδε νωρίτερα αυτό το έτος να στρατολογεί μαχητές από ρωσική φυλακή, προσφέροντάς τους ελευθερία εάν αναπτυχθούν στο πεδίο της μάχης.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να συλλάβουν τον Bakhmut, μια πόλη στην περιοχή του Donetsk στην ανατολική Ουκρανία που είχε πληθυσμό άνω των 70,000 ατόμων, εδώ και μήνες. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοδυναμιρ Ζελενσκύι το χαρακτήρισε “το πιο καυτό σημείο” ολόκληρου του πολέμου, και μάλιστα πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη εκεί την Τρίτη για να επισκεφθεί στρατεύματα.

Το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας ανέφερε σε πρόσφατη ενημέρωση πληροφοριών ότι οι μισθοφόροι της Ομάδας Wagner έχουν διαδραματίσει “σημαντικό ρόλο” στις επιχειρήσεις μάχης γύρω από την πόλη, και η ομάδα “ανέπτυξε προσβλητικές τακτικές για να κάνει χρήση του μεγάλου αριθμού κακοεκπαιδευμένων καταδίκων που έχει προσλάβει”.

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

‘Αρση της ασυλιάς της Καιλη και της Μαρια Σπυράκη ζητά η Ευρωπαία Εισαγγελέας

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας, Laura Codruța Kφovesi, ζήτησε την Πέμπτη την άρση της ασυλίας δύο Ελλήνων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Eva Kaili και της Maria Spyρακής, για υποψίες διάπραξης απάτης.

Published

on

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας, Laura Codruța, ζήτησε την Πέμπτη την άρση της ασυλίας δύο Ελλήνων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευας Καιλή και της Μαρίας Σπυράκη, για υποψίες διάπραξης απάτης.

Η εισαγγελική υπηρεσία ανέφερε ότι η αναφορά δεν σχετίζεται άμεσα με το αυξανόμενο σκάνδαλο διαφθοράς που στέλνει κύματα σοκ στις Βρυξέλλες.

“Με βάση έκθεση έρευνας που έλαβε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υποψία απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και συγκεκριμένα σε σχέση με την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών”, ανέφερε ο εισαγγελέας σε σύντομη δήλωσή του.

“Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κ. Καΐλι και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας.”

Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, οι βουλευτές του ΕΚ δεν μπορούν να υπόκεινται σε οποιαδήποτε μορφή έρευνας, κράτησης ή δικαστικής διαδικασίας λόγω των απόψεων που εκφράζονται ή των ψήφων που ψηφίζουν ως δημοκρατικά εκλεγμένοι νομοθέτες.

Ο EVA Kaili είναι ο βουλευτής του ΕΚ στο επίκεντρο του τρέχοντος σκανδάλου διαφθοράς. Συνελήφθη την Παρασκευή, ύποπτη για παράνομη άσκηση πιέσεων υπέρ χώρας του Κόλπου, η οποία θεωρείται ευρέως ότι είναι Κατάρ.

Εχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και εγκωμιτική χρήμα, και παραμένει υπό κράτηση μαζί με άλλους τρεις υπόπτους, μεταξύ των οποίων και ο συνεργάτης της, Francesco Giorgi. Πρόκειται να προσέλθει ενώπιον δικαστή για προδικαστική ακρόαση στις 22 Δεκεμβρίου.

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ

Copyright © 2017 MeraNet.gr