Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πληθωριστικές απεργίες διαταράσσουν τα τρένα και τις πτήσεις στην Ελλάδα και το Βέλγιο

Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση κατά τη διάρκεια απεργίας 24 ωρών στην Αθήνα, Ελλάδα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022. Εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα έχουν αποχωρήσει από τη θέση εργασίας στην Ελλάδα για πανεθνική απεργία διάρκειας 24 ωρών ενάντια στις αυξήσεις των τιμών που διαταράσσουν τις υπηρεσίες και τις μεταφορές γύρω από τη χώρα. (Φωτογραφία ΑΡ/Πέτρος Γιαννάκουρης)

Published

on

Photo: Shutterstock

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη θέση εργασίας στην Ελλάδα και το Βέλγιο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια πανεθνικών απεργιών ενάντια στην αύξηση των τιμών καταναλωτή, τη διακοπή των μεταφορών, την επιβολή ακυρώσεων πτήσεων και την διακοπή των δημοσίων υπηρεσιών στις τελευταίες Ευρωπαϊκές διαδηλώσεις σχετικά με το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.
Στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική απεργία 24 ωρών, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αθήνας και της βόρειας πόλης της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος των διαδηλώσεων και στις δύο πόλεις ξέσπασαν σύντομες συγκρούσεις, με μικρές ομάδες διαδηλωτών να σπάσουν από την κύρια μαρτίου για να ρίξουν βόμβες και βράχους μολότοφ στην αστυνομία, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με δακρυγόνα και βομβίδες.

Οι συγκρούσεις έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας αξιωματικός τραυματίστηκε στην Αθήνα, ενώ δυο άτομα συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα και άλλοι οκτώ συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση των Ρομά σε αλληλεγγύη για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Συγκέντρωση των Ρομά σε αλληλεγγύη για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Published

on

Διακόσια άτομα από την κοινότητα των Ρομά συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα, σε αλληλεγγύη με έφηβο Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από αστυνομικό.

Ο Ελληνας αστυνομικός κατηγορείται για πυροβολισμό του εφηβικού κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης για φερόμενο μη καταβληθέν νομοσχέδιο για το σταθμό αερίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό όταν ο εισαγγελέας και ο δικαστής διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη του.

Ο αξιωματικός κατηγορείται για φελοπόνυ απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράνομη εκτόξευση του όπλου του.

Η αστυνομική δύναμη αναφέρει ότι ο έφηβος προσπάθησε να δοκιμάσει αστυνομική μοτοσικλέτα ενώ ο κατηγορούμενος λέει ότι πυροβόλησε επειδή πίστευε ότι η ζωή του συναδέλφου του ήταν σε κίνδυνο.

Μέχρι να επιλυθεί η διαφωνία από Επιτροπή δικαστών, ο αξιωματικός θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του τρεις ημέρες για να υποβάλει νέα σύσταση στην Επιτροπή και η απόφαση μπορεί να ληφθεί από την επόμενη εβδομάδα.

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

‘Αρση της ασυλιάς της Καιλη και της Μαρια Σπυράκη ζητά η Ευρωπαία Εισαγγελέας

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας, Laura Codruța Kφovesi, ζήτησε την Πέμπτη την άρση της ασυλίας δύο Ελλήνων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Eva Kaili και της Maria Spyρακής, για υποψίες διάπραξης απάτης.

Published

on

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας, Laura Codruța, ζήτησε την Πέμπτη την άρση της ασυλίας δύο Ελλήνων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευας Καιλή και της Μαρίας Σπυράκη, για υποψίες διάπραξης απάτης.

Η εισαγγελική υπηρεσία ανέφερε ότι η αναφορά δεν σχετίζεται άμεσα με το αυξανόμενο σκάνδαλο διαφθοράς που στέλνει κύματα σοκ στις Βρυξέλλες.

“Με βάση έκθεση έρευνας που έλαβε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υποψία απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και συγκεκριμένα σε σχέση με την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών”, ανέφερε ο εισαγγελέας σε σύντομη δήλωσή του.

“Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κ. Καΐλι και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας.”

Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, οι βουλευτές του ΕΚ δεν μπορούν να υπόκεινται σε οποιαδήποτε μορφή έρευνας, κράτησης ή δικαστικής διαδικασίας λόγω των απόψεων που εκφράζονται ή των ψήφων που ψηφίζουν ως δημοκρατικά εκλεγμένοι νομοθέτες.

Ο EVA Kaili είναι ο βουλευτής του ΕΚ στο επίκεντρο του τρέχοντος σκανδάλου διαφθοράς. Συνελήφθη την Παρασκευή, ύποπτη για παράνομη άσκηση πιέσεων υπέρ χώρας του Κόλπου, η οποία θεωρείται ευρέως ότι είναι Κατάρ.

Εχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και εγκωμιτική χρήμα, και παραμένει υπό κράτηση μαζί με άλλους τρεις υπόπτους, μεταξύ των οποίων και ο συνεργάτης της, Francesco Giorgi. Πρόκειται να προσέλθει ενώπιον δικαστή για προδικαστική ακρόαση στις 22 Δεκεμβρίου.

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ

Copyright © 2017 MeraNet.gr