ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πληθωριστικές απεργίες διαταράσσουν τα τρένα και τις πτήσεις στην Ελλάδα και το Βέλγιο

Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση κατά τη διάρκεια απεργίας 24 ωρών στην Αθήνα, Ελλάδα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022. Εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα έχουν αποχωρήσει από τη θέση εργασίας στην Ελλάδα για πανεθνική απεργία διάρκειας 24 ωρών ενάντια στις αυξήσεις των τιμών που διαταράσσουν τις υπηρεσίες και τις μεταφορές γύρω από τη χώρα. (Φωτογραφία ΑΡ/Πέτρος Γιαννάκουρης)

Published

on

Photo: Shutterstock

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη θέση εργασίας στην Ελλάδα και το Βέλγιο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια πανεθνικών απεργιών ενάντια στην αύξηση των τιμών καταναλωτή, τη διακοπή των μεταφορών, την επιβολή ακυρώσεων πτήσεων και την διακοπή των δημοσίων υπηρεσιών στις τελευταίες Ευρωπαϊκές διαδηλώσεις σχετικά με το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.
Στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική απεργία 24 ωρών, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αθήνας και της βόρειας πόλης της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος των διαδηλώσεων και στις δύο πόλεις ξέσπασαν σύντομες συγκρούσεις, με μικρές ομάδες διαδηλωτών να σπάσουν από την κύρια μαρτίου για να ρίξουν βόμβες και βράχους μολότοφ στην αστυνομία, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με δακρυγόνα και βομβίδες.

Οι συγκρούσεις έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας αξιωματικός τραυματίστηκε στην Αθήνα, ενώ δυο άτομα συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα και άλλοι οκτώ συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΕΙΤΕ

Exit mobile version